Voorgerecht als Krabsnippers en grapefruit, een plaatje!

  • Frans, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-07-2013
  • Voorgerecht als Krabsnippers en grapefruit, een plaatje!

    Voorgerecht als Krabsnippers en grapefruit, een plaatje!

    Voorgerecht als Krabsnippers en grapefruit, een plaatje!

Serveer dit heerlijke voorgerecht in een mooi glaasje. Door de fijne smaak van de krab in combinatie met de fris zure grapefruit is het verleidelijk lekker. Een betere starter is er niet!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 roze grapefruits
1 blikje krab
4 kleine roze garnalen
1/2 krop sla
10 cl kwark of mayonaise
1 dessertlepel cognac
zout en peper.
10 cl mayonaise
beetje tabasco
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de grapefruit met een puntig mesje. Verwijder ook de witten binnenschil. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en doe ze in een zeef.
Laat de stukjes krab uitlekken, verkruimel ze en zet weg. Pel de garnalen en zet weg.
Trek de slabladeren los, was en droog ze. Snijd ze in smalle repen. Verdeel de sla over glaasjes.
Maak in een kom de cocktailsaus, Klop de kwark met een vork los en voeg de ketchup en de cognac toe. Breng op smaak met zout en peper.
Meng in een kom de uitgelekte grapefruit met de verkruimelde krab. Verdeel het mengsel over de sla. Zet koel weg.
Verdeel de cocktailsaus over de glaasjes en steek er een roze garnaal in. Zet de glaasjes tot gebruik in de koelkast en serveer ze goed koud.

Bron

Atlas

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 03-05-2017

Zelf al eens gemaakt? Een reactie zou ik op prijs stellen. Mvg, Dido

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten