Heerlijke Indonesische saté ajam en saté babi

  • Indonesisch,
  • 20-30 min.
  • Heerlijke Indonesische saté ajam en saté babi

    Heerlijke Indonesische saté ajam en saté babi

    Heerlijke Indonesische saté ajam en saté babi

Als je aan de barbecue gaat en het weer is mooi zoals nu momenteel, tsja wie lust er dan geen lekker stokje saté? Hier heb je twee verschillende soorten met een heerlijke marinade.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
1 pond kipfilet
1 pond hamlappen
2 teentjes knoflook
2 t Uienpoeder
1 ½ Ketoembar (korianderpoeder)
2 t Djinten (komijn)
1 ½ t Djahe (gemberpoeder)
1t Laos
1 ½ t Paprikapoeder (pikant)
2 t Kurkuma
1 t cayennepeper
Zeezout
Arachide olie (pindaolie)
Limoensap (of sereh)
4 el Sojasaus

Voor heel pittig ½ el sambal oelek toevoegen.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 340,45 kcal
Koolhydraten 2,21 g
Eiwitten 56,68 g
Vetten 11,05 g
Benodigdheden
satéprikkers

Bereidingswijze

Zet de specerijen klaar en meng ze goed. Mariner saté, snijd kipfilet/hamlappen in brokken van 2 cm. Leg in de marinade en laat het vlees één nacht in je koelkast overnachten. Rijg ze daarna aan spiesen/satéprikkers en grillen op de barbecue. Week houten satéprikkers voor in koud water zodat ze niet verbranden. Heel erg lekker met die houtskoolsmaak. Houd ze daarna warm. Het is wat voorbereiding, maar ook heel lekker. Serveer met lekkere verse satésaus.

Serveertip

Lekker met vers gemaakte satésaus, brood of frietjes en salade.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Fressnapf avatar

Doorsturen

Home Recepten