Heerlijke Indonesische saté ajam en saté babi
- Indonesisch,
- 20-30 min.
Als je aan de barbecue gaat en het weer is mooi zoals nu momenteel, tsja wie lust er dan geen lekker stokje saté? Hier heb je twee verschillende soorten met een heerlijke marinade.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 pond kipfilet1 pond hamlappen
2 teentjes knoflook
2 t Uienpoeder
1 ½ Ketoembar (korianderpoeder)
2 t Djinten (komijn)
1 ½ t Djahe (gemberpoeder)
1t Laos
1 ½ t Paprikapoeder (pikant)
2 t Kurkuma
1 t cayennepeper
Zeezout
Arachide olie (pindaolie)
Limoensap (of sereh)
4 el Sojasaus
Voor heel pittig ½ el sambal oelek toevoegen.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 340,45 kcal |
Koolhydraten | 2,21 g |
Eiwitten | 56,68 g |
Vetten | 11,05 g |
Benodigdheden
satéprikkersBereidingswijze
Zet de specerijen klaar en meng ze goed. Mariner saté, snijd kipfilet/hamlappen in brokken van 2 cm. Leg in de marinade en laat het vlees één nacht in je koelkast overnachten. Rijg ze daarna aan spiesen/satéprikkers en grillen op de barbecue. Week houten satéprikkers voor in koud water zodat ze niet verbranden. Heel erg lekker met die houtskoolsmaak. Houd ze daarna warm. Het is wat voorbereiding, maar ook heel lekker. Serveer met lekkere verse satésaus.
Serveertip
Lekker met vers gemaakte satésaus, brood of frietjes en salade.