1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Heerlijke Indonesische saté ajam en saté babi

Heerlijke Indonesische saté ajam en saté babi

  • Indonesisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-07-2013

Ingrediënten 4 personen


1 pond kipfilet
1 pond hamlappen
2 teentjes knoflook
2 t Uienpoeder
1 ½ Ketoembar (korianderpoeder)
2 t Djinten (komijn)
1 ½ t Djahe (gemberpoeder)
1t Laos
1 ½ t Paprikapoeder (pikant)
2 t Kurkuma
1 t cayennepeper
Zeezout
Arachide olie (pindaolie)
Limoensap (of sereh)
4 el Sojasaus

Voor heel pittig ½ el sambal oelek toevoegen.


Verder heb je nodig


Satéprikkers

Sat ajam/babi

in Indonesische marinade uit eigen keuken, lekker.

in Indonesische marinade uit eigen keuken, lekker.
Heerlijke Indonesische saté ajam en saté babi
Heerlijke Indonesische saté ajam en saté babi

Als je aan de barbecue gaat en het weer is mooi zoals nu momenteel, tsja wie lust er dan geen lekker stokje saté? Hier heb je twee verschillende soorten met een heerlijke marinade.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet de specerijen klaar en meng ze goed. Mariner saté, snijd kipfilet/hamlappen in brokken van 2 cm. Leg in de marinade en laat het vlees één nacht in je koelkast overnachten. Rijg ze daarna aan spiesen/satéprikkers en grillen op de barbecue. Week houten satéprikkers voor in koud water zodat ze niet verbranden. Heel erg lekker met die houtskoolsmaak. Houd ze daarna warm. Het is wat voorbereiding, maar ook heel lekker. Serveer met lekkere verse satésaus.

Serveertip

Lekker met vers gemaakte satésaus, brood of frietjes en salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top