VEGETARISCHE AUBERGINE EN FETA IN TOMATENSAUS

  • Vegetarisch,
  • 30-60 min.
  • VEGETARISCHE AUBERGINE EN FETA IN TOMATENSAUS

    VEGETARISCHE AUBERGINE EN FETA IN TOMATENSAUS

    VEGETARISCHE AUBERGINE EN FETA IN TOMATENSAUS

Een gebalanceerd dagje zonder vlees.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
2 grote aubergine, in lengte in plakken gesneden
15 ml olijfolie
1 grote ui, fijn
3 teentjes knoflook, fijn
2 rode pepers, zonder zaden, fijn
8 rijpe tomaten, ontvelt en in blokjes gesneden
1 t suiker
zout
peper
2 e gemengde groene kruiden (zoals oregano, peterselie, tijm en basilicum)
150 g fetakaas, verkruimeld
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Kwast de aubergine in met olijfolie en grilleer aubergine tot goudbruin van kleur.
2. Maak een tomatensaus door ui, knoflook, tomaten, pepers, suiker, zout, peper en groene kruiden in een pan te doen en dit voor 20 - 30 min te koken en tot een gebonden tomatensaus is gevormd. (het moet niet helemaal fijn gekookt zijn)
3. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
4. Leg een laag aubergine in schaal.
5. Daarover weer een laag tomatensaus.
6. En daarover fetakaas. (herhaal proces)
7. Bak bij 200*C voor 20 min. of tot gerecht door en door warm is.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

lekker met brood en salade

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

deonart avatar

Doorsturen

Home Recepten