VEGETARISCHE AUBERGINE EN FETA IN TOMATENSAUS
- Vegetarisch,
- 30-60 min.
Een gebalanceerd dagje zonder vlees.
Ingrediënten 4 recipe.people
2 grote aubergine, in lengte in plakken gesneden15 ml olijfolie
1 grote ui, fijn
3 teentjes knoflook, fijn
2 rode pepers, zonder zaden, fijn
8 rijpe tomaten, ontvelt en in blokjes gesneden
1 t suiker
zout
peper
2 e gemengde groene kruiden (zoals oregano, peterselie, tijm en basilicum)
150 g fetakaas, verkruimeld
Bereidingswijze
1. Kwast de aubergine in met olijfolie en grilleer aubergine tot goudbruin van kleur.
2. Maak een tomatensaus door ui, knoflook, tomaten, pepers, suiker, zout, peper en groene kruiden in een pan te doen en dit voor 20 - 30 min te koken en tot een gebonden tomatensaus is gevormd. (het moet niet helemaal fijn gekookt zijn)
3. Vet een ovenschaal in met olijfolie.
4. Leg een laag aubergine in schaal.
5. Daarover weer een laag tomatensaus.
6. En daarover fetakaas. (herhaal proces)
7. Bak bij 200*C voor 20 min. of tot gerecht door en door warm is.
Bron
Proeven en experimenteren
Serveertip
lekker met brood en salade