Voor de vulling:
800 gram rabarber in stukjes
200 gram kristalsuiker
3 el bloem
voor het deeg:
100 gram walnoten, gehakt
100 gram bloem
50 gram kristalsuiker
50 gram donkere basterdsuiker
100 gram boter in blokjes
0,25 tl kaneel
zout
Ovenschaal ca. 15 x 25 cm, ingevet
Voorjaarsdessert
Rabarber, suiker en bloem mengen en ca. 20 min. laten staan
oven voorverwarmen op 180 C.
Voor het kruimeldeeg bloem, suiker, zout en kaneel mengen. boter er bij doen en met vingertoppen tot kruimeldeeg vormen. walnoten erbij doen. rabarber in de schaal doen en het deeg hierover verdelen. in ca. 45 min. lichtbruin bakken. als het te donker wordt even afdekken met alu-folie.
Lauw met een bolletje vanille-ijs.....
annette_p 12-08-1999
Ik heb het nog niet gemaakt, maar dat gaat heel binnenkort zeker gebeuren. Mijn moeder maakte vroeger al altijd rabarber, maar dan 'gewoon'. Dit lijkt me hartstikke lekker en ik ga het zeker proberen. Groeten van Annette.