1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. shoarmazuurkool

shoarmazuurkool

Door: fkonings

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 31-05-1999

Ingrediënten 4 personen


Aardappels voor aardappelpuree
400 gram shoarmavlees
500 gram kerriezuurkool (kant en klaar pak)
3 tot 4 tomaten
200 gram pittige kaas



Voor sommigen een vreemde combinatie, maar deze ovenschotel smaakt voortreffelijk.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappels koken en tot aardappelpuree verwerken. Lekkere luchtige aardappelpuree, gemengd met een klontje boter, een ei en wat nootmuskaat.
Het shoarmavlees bakken in de koekepan.

Bereidingswijze

Een ovenschaal invetten.
Onderste laag bestaat uit aardappelpuree.
Volgende laag het shoarmavlees, dan de kerriezuurkool.
Volgende laag de tomaten in schijven.
Volgende laag de pittige kaas.
Het geheel ongeveer 35 minuten in de oven, gasoven stand 5/6 oftewel 225 graden.

Serveertip

Lekker met een stevige witte wijn, Tokay Pinot Gris uit de Elzas.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fkonings
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top