Oosterse kippendij met radijsjes, prei en taugé
- 20-30 min.
Pittige kip op een Oosterse wijze bereid met udon noedels, voorjaarsgroenten en verse koriander.
Ingrediënten 4 personen
2 tenen knoflook1 rode peper
Gember (5 cm)
4 kippendijen
2 prei
20 radijsjes + blad
10 takjes verse koriander
100 g taugé
400 g udon noedels
9el sojasaus
4 el honing
2 el zonnebloemolie
Peper & zout naar smaak
Benodigdheden
OvenMengkom
Vergiet
Wok of hapjespan met deksel
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel de knoflook, schil de gember en snijd beide fijn of gebruik een pers voor de knoflook. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd klein.
Meng in een mengkom de helft van de knoflook, gember en rode peper met de helft van de sojasaus tot een marinade. Schep de kippendij door de marinade en bewaar apart.
Verwijder de bovenste en onderste 3 cm van de prei, snijd deze in ringen en was in een vergiet. Was de radijsjes, inclusief blad, grondig. Snijd de radijsjes in plakken en bewaar het blad apart. Snijd de verse koriander fijn.
Verhit de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de gemarineerde kippendij met de marinade 10 - 15 minuten. Haal de kip uit de pan, besprenkel met de helft van de honing en houd warm in de voorverwarmde oven.
Zet de wok of hapjespan terug op het vuur en fruit de overige knoflook, gember en rode peper 30 seconden. Voeg de prei, de overige sojasaus en honing toe. Breng op smaak met versgemalen peper, dek de pan af en stoof gedurende 5 minuten.
Voeg de radijsjes en koriander toe en roerbak 1 minuut. Meng als laatste de udon noedels, taugé en radijsbladen door het gerecht en verhit nog 1 - 2 minuten op hoog vuur.
Verdeel het gerecht over de borden en serveer de kippendij ernaast.