Gehaktballetjes in tomatensaus

  • Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-07-2013

-

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 snee wit brood
50 ml halfvolle melk
400 gram gehakt half-om-half
1 ei
1 tl oregano
2 uien
1 tl zout
4 el paneermeel
2 el olie
720 ml tomatensaus
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwijder de korst van het brood.
Rasp de ui.

Bereidingswijze

Week het brood 2 minuten in de melk. Doe het gehakt in een kom en voeg het ei toe. Knijp het brood licht uit en voeg toe aan het gehakt. Voeg de oregano, helft van de ui en het zout toe. Breng op smaak met peper.

Kneed het gehakt totdat alle ingrediënten er gelijkmatig doorheen zijn gemengd. Verdeel in 8 porties en vorm er met vochtige handen gladde balletjes van. Doe het paneermeel in een diep bord en rol de balletjes er 1 voor 1 door.

Verhit de olie in een hapjespan en bak de balletjes in 4 minuten rondom bruin. Voeg de andere helft van de ui toe en bak 2 minuten mee. Voeg de tomatensaus toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de balletjes 15 minuten garen.

Bron

allerhande 09-2012

Serveertip

Lekker met spaghetti.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten