Couscous met honing & geitenkaas
- 20-30 min.
- Geplaatst op 09-07-2013
Heel erg lekker!
Ingrediënten 2 personen
200 g couscous2 blikjes tomatenpuree
4 verse trostomaten
2 el honing
2 tenen knoflook
200 g broccoli
200 g geitenkaas
zakje walnoten
twee handjes verse basilicum
1 el olijfolie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1251,00 kcal |
Koolhydraten | 114,32 g |
Eiwitten | 58,59 g |
Vetten | 58,73 g |
Bereidingswijze
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking
Kook de broccoli in een pannetje 5 minuten.
Fruit in een koekenpan de knoflook in olijfolie.
Voeg te tomatenpuree toe en bak paar minuten.
Voeg de honing en de gesneden tomaat toe en laat nog 5 minuten pruttelen.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de gekookte broccoli toe en roer door de saus.
Roer de stukjes geitenkaas erdoor en laat iets smelten.
Strooi de walnoten erover.
Schep de couscous op twee borden en verdeel de saus erover. Garneer met de basilicum.
Bron
-
Laatste reacties
Vandaag hebben we dit couscous recept gegeten. Ik heb het recept wel enigszins aangepast door er 1 gele en 1 rode paprika, in stukjes gesneden en in olijfolie gebakkentoetevoegen en 2 stengels bosui in ringen gesneden samen met de walnoten en de gebrokkelde fetakaas (ipv geitenkaas) over de couscous te strooien. Ook lekker om eroverheen te strooien is Pul Biber en zwarte olijven mogen eigenlijk ook niet ontbreken. Prima recept dank je wel!
Ik heb gisteren je couscous gemaakt vond het lekker,ik denk dat ik volgende keer nog een pepertje erin doe ik denk dat dit er ook goed in past.Groetjes monique
Zag je recept staan op de homepage en lijkt me erg lekker heb hem in me kookboek gezet dank je voor het delen. Monique