1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Jachtschotel

Jachtschotel

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-07-2013

Ingrediënten 4 personen


1 pond gehakt
1 ons ontbijtspek
2 grote uien
4 eetlepels zilveruitjes
4 eetlepels fijngesneden augurk
1 bouillonblokje
1/2 theelepel kardemom,
1/2 theelepel Chinees vijfkruidenpoeder
1/2 theelepel korianderzaadpoeder
peper
1,5 kg aardappelen
pakje boter
melk
bloem


Verder heb je nodig


Oven, stamper, ovenschaal


Een lekkere ouderwetse ovenschotel. Een echt wintergerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Fruit de uien en zilveruien met het spek.
Bak hierin het gehakt.
Bouiilonblok en kruiden erbij.
Strooi wat bloem over het gehakt en roer erdoor.
Laat even sudderen.
Wat water erbij, er onstaat een saus.
Kook of stoom de aardappelen gaar.
Stamp een half pakje boter erdoor, met melk op dikte maken tot puree.
Beetje zout en peper.
Gehakt en puree laagje om laagje in de ovenschaal.
Giet gesmolten boter over de bovenste aardappellaag.

Bereidingswijze

Twintig minuten in de oven op 180 graden.

Bron

Culinair



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lettyvdschaaf


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lettyvdschaaf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top