Coconut cream pie
- 10-20 min.
- Geplaatst op 08-07-2013
Heerlijke coconut cream pie!
Ingrediënten 8 personen
350 ml Room350 ml Melk
30 ml Kokosmelk
60 gr Bloem
150 gr Kristal Suiker
100 gr Geschaafde Kokos
2 Eieren
3/4 tlp vanille extract
Snufje Zout
1 Taartbodem
1pakje Slagroom
Benodigdheden
SteelpanWeegschaal
Voorbereiding
Zeef de bloem
Taartbodem in een taartvorm.
Bereidingswijze
Doe de room, melk, kokosmelk, bloem (gezeefd), suiker, eieren en zout in een steelpan.
Zet het vuur op medium.
Roer alles goed door elkaar en blijf roeren tot het dikker word en het zachtjes kookt.
Zodra het een redelijke dikke pap is haal je het van het vuur.
Nu doe je ongeveer 3/4 van het geschaafde kokos door het mengsel samen met het vanille extract.
Pak de taartbodem (tip: doe het in een taartvorm zodat het er niet over heen gaat of lekt)
Doe het mengsel in de taartbodem en leg het voor ongeveer 4 uur in de koelkast.
Na 4 uur, klop de slagroom op en doe het bovenop de taart samen met het overige kokos schaafsel voor versiering.
Nu is het genieten!
Enjoy en smakelijk
Bron
Internet
Laatste reacties
hallo Lucinda, lijkt me lekker! Maar gaat de pudding niet schiften als je alles samen in een pan kookt? Voor banketbakkersroom meng je de eieren eenst apart met een beetje warme melk.