Geitenbout a la Gaston Clément

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 08-07-2013
  • Geitenbout a la Gaston Clément

    Geitenbout a la Gaston Clément

    Geitenbout a la Gaston Clément

  • Geitenbout a la Gaston Clément

    Geitenbout a la Gaston Clément

    Geitenbout a la Gaston Clément

  • Geitenbout a la Gaston Clément

    Geitenbout a la Gaston Clément

    Geitenbout a la Gaston Clément

  • Geitenbout a la Gaston Clément

    Geitenbout a la Gaston Clément

    Geitenbout a la Gaston Clément

  • Geitenbout a la Gaston Clément

    Geitenbout a la Gaston Clément

    Geitenbout a la Gaston Clément

Deze gerecht benader de smaak van reebout heel goed.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Ouderwets lang
Deze recept maak je (wegens bereidingswijzen) wanneer je een paar dagen vrij hebben.

voor bout
1 geitenbout van 1500 g
zout
versgemalen zwarte peper
uien in dunne ringen
wortel in diagonale plakken
peterselie stengels
laurierblad
takjes tijm
plakjes knoflook
jeneverbessen
rode wijn
schuitje rode wijnazijn

voor saus
gerookte spekjes
sjalotjes
kastanje champignons
gezeefde kookvocht
room
port
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 741,78 kcal
Koolhydraten 15,44 g
Eiwitten 64,97 g
Vetten 39,07 g

Bereidingswijze

1. Breng de geitenbout op smaak met zout en peper en leg de bout in een plastiek bak.
2. Verdeel de marinade ingrediënten erover en sluit af met deksel.
3. Laat voor tenminste 24 uur marineren waarbij jij het zo af en toe keren en met marinade overgieten. (hoe langer je marineer hoe beter van smaak tot 3 dagen toe)
4. Doen bout op bakplaat met rand en verdeel marinade erover. Doen deksel op braadpan of aluminiumfolie als je een bakplaat gebruiken.
5. Bak bout voor 3 uren bij 160*C tot vlees van het been vallen.

maken van saus
1. Haal bout uit oven en doen dit op een snijplank een laat voor 15 min. onder aluminiumfolie rusten.
2. Blus de bakvet af met port, waarbij je de aanbaksel op de bodem door de vloeistof oplossen.
3. Zeef de braadvocht.
4. Bak spekjes uit en haal uit pan.
5. Bak sjalot en champignons tot zacht en voeg de braadvocht en room erbij.
6. Kook geheel in tot een gebonden saus.
7. Snijd geitenbout tegendraads in plakjes en verdeel over borden.
8. Serveer saus over het vlees.

Bron

[b]Gaston Clément[/b]

Serveertip

Lekker met gebakken aardappels en een frisse salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten