Geitenbout a la Gaston Clément
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 08-07-2013
Deze gerecht benader de smaak van reebout heel goed.
Ingrediënten 4 personen
Ouderwets langDeze recept maak je (wegens bereidingswijzen) wanneer je een paar dagen vrij hebben.
voor bout
1 geitenbout van 1500 g
zout
versgemalen zwarte peper
uien in dunne ringen
wortel in diagonale plakken
peterselie stengels
laurierblad
takjes tijm
plakjes knoflook
jeneverbessen
rode wijn
schuitje rode wijnazijn
voor saus
gerookte spekjes
sjalotjes
kastanje champignons
gezeefde kookvocht
room
port
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 741,78 kcal |
Koolhydraten | 15,44 g |
Eiwitten | 64,97 g |
Vetten | 39,07 g |
Bereidingswijze
1. Breng de geitenbout op smaak met zout en peper en leg de bout in een plastiek bak.
2. Verdeel de marinade ingrediënten erover en sluit af met deksel.
3. Laat voor tenminste 24 uur marineren waarbij jij het zo af en toe keren en met marinade overgieten. (hoe langer je marineer hoe beter van smaak tot 3 dagen toe)
4. Doen bout op bakplaat met rand en verdeel marinade erover. Doen deksel op braadpan of aluminiumfolie als je een bakplaat gebruiken.
5. Bak bout voor 3 uren bij 160*C tot vlees van het been vallen.
maken van saus
1. Haal bout uit oven en doen dit op een snijplank een laat voor 15 min. onder aluminiumfolie rusten.
2. Blus de bakvet af met port, waarbij je de aanbaksel op de bodem door de vloeistof oplossen.
3. Zeef de braadvocht.
4. Bak spekjes uit en haal uit pan.
5. Bak sjalot en champignons tot zacht en voeg de braadvocht en room erbij.
6. Kook geheel in tot een gebonden saus.
7. Snijd geitenbout tegendraads in plakjes en verdeel over borden.
8. Serveer saus over het vlees.
Bron
Serveertip
Lekker met gebakken aardappels en een frisse salade.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties