Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Worteltaart

Worteltaart

Door: shakerz

  • Amerikaans Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 07-07-2013

Ingrediënten


Taart:
500 gram wortelen
4 eieren
250 gram basterdsuiker
250 gram zelfrijzend bakmeel
250 ml zonnebloemolie
200 gram pecannoten
Kaneel naar smaak
Peper naar smaak
Kardemon naar smaak
Piment naar smaak

Icing:
200 gram monchou
200 gram poedersuiker
Optioneel: smaakstof voor de icing

Garnering:
100 gram pecannoten


Verder heb je nodig


Beslagkom, Rasp, Oven


Klassiek recept uit de VS: Worteltjestaart met pecannoten en een icing

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rasp de wortel fijn, breek de pecannoten in grove stukken en maal de kruiden fijn (indien nodig). Kneed alle taartingredienten goed door elkaar en giet het in een ingevette taartvorm.

Bereidingswijze

Bak de taart in 45 minuten in een voorverwarmde oven. Maak ondertussen de icing door de monchou en de poedersuiker door elkaar te roeren (doe dit rustig; het kan nogal stuiven. In het begin lijkt het erop dat er teveel poedersuiker is, maar als je een poosje doorroert krijg je een prachtige icing.)

Laat de taart een beetje afkoelen voordat je de icing eroverheen smeert.

Serveertip

Garneren met pecannoten, eventueel serveren met een bolletje kaneelijs.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van shakerz
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top