Köfte

  • Turks,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-07-2013
  • Köfte

    Köfte

    Köfte

Kofte, ook wel kofta, is een wijdverbreid vleesgerecht.
Varianten worden op de Balkan, in Turkije, Noord-Afrika
het Midden-Oosten en in India gegeten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 theelepel rode peper
1 theelepel zwarte peper
2 theelepels zout
1 theelepel bakpoeder
1 ui
500 gram lamsgehakt
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Rasp de ui. Zorg dat de stukjes heel klein zijn.
Neem een kom en voeg daar het gehakt aan toe.
Voeg hier de geraspte ui aan toe.
Strooi de rode peper, zwarte peper en zout over het gehakt heen.
Voeg nog bakpoeder toe aan het gehakt.
Kneed het gehakt en
maak daar kleine balletjes van. Daarna druk je ze helemaal plat.
Laat dit gehakt voor ongeveer 3 uur in de koelkast wachten.
Smeer een klein beetje zonnebloemolie (1 eetlepel ongeveer) in de pizzapan. Braad daarna de köfte in de pizza pan, of op de BBQ. Het braden zal ongeveer een half uur duren.

Bron

turksekok.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten