1. Home
  2. Recepten
  3. Turkse keuken
  4. Köfte

Köfte

Door: JDoldersum

  • Turks,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-07-2013

Ingrediënten 4 personen


1 theelepel rode peper
1 theelepel zwarte peper
2 theelepels zout
1 theelepel bakpoeder
1 ui
500 gram lamsgehakt


Köfte
Köfte

Kofte, ook wel kofta, is een wijdverbreid vleesgerecht.
Varianten worden op de Balkan, in Turkije, Noord-Afrika
het Midden-Oosten en in India gegeten

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rasp de ui. Zorg dat de stukjes heel klein zijn.
Neem een kom en voeg daar het gehakt aan toe.
Voeg hier de geraspte ui aan toe.
Strooi de rode peper, zwarte peper en zout over het gehakt heen.
Voeg nog bakpoeder toe aan het gehakt.
Kneed het gehakt en
maak daar kleine balletjes van. Daarna druk je ze helemaal plat.
Laat dit gehakt voor ongeveer 3 uur in de koelkast wachten.
Smeer een klein beetje zonnebloemolie (1 eetlepel ongeveer) in de pizzapan. Braad daarna de köfte in de pizza pan, of op de BBQ. Het braden zal ongeveer een half uur duren.

Bron

Turksekok.nl



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van JDoldersum
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top