Gegrilde sliptong met avocado-citroencrème

  • Vis, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 06-07-2013
  • Gegrilde sliptong met avocado-citroencrème

    Gegrilde sliptong met avocado-citroencrème

    Gegrilde sliptong met avocado-citroencrème

Echt een heel lekker visrecept in combinatie met de avocado-citroensaus met een vleugje kerrie. Verrassend qua smaken. Het neigt naar de Mexicaanse keuken, maar daarentegen smaakt het toch zacht en romig met een vleugje pit.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 panklare sliptongen
3 eetlepels (olijf)olie
Zeezout en versgemalen peper

De saus:

1 avocado
2 el citroensap
125 ml crème fraîche
3 el mayonaise
½ dl droge sherry of witte wijn
1 tl kerriepoeder
1 el verse gehakte bieslook
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 361,65 kcal
Koolhydraten 3,00 g
Eiwitten 1,93 g
Vetten 36,47 g
Benodigdheden
Grill of grillpan

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor of gebruik een grillpan. Spoel de sliptongen af onder koud water en dep ze droog. Bestrijk de sliptong met de olie en strooi er peper en zout over. Leg de vis op het rooster. Schuif het grillrooster minimaal 6 cm onder het grillelement en grilleer de tong 3 minuten. Keer de vis voorzichtig en grilleer de andere kant. Halveer voor de saus de avocado, verwijder de pit en de schil en pureer het vruchtvlees met citroensap. Meng er alle andere ingrediënten door en voeg peper en zout naar smaak toe. Presenteer de saus bij de gegrilde sliptong.

Bron

Vis kookboek

Serveertip

Lekker met gebakken krielaardappels en een groene salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

estherbakermans avatar
estherbakermans 10-07-2013

hallo alex ook deze neem ik mee word moeilijk wat ik eerst moet maken van je vis recepten gr esther

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten