De Herman vriendschapscake.. een lekker nieuw receptje!

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-07-2013
  • De Herman vriendschapscake.. een lekker nieuw receptje!

    De Herman vriendschapscake.. een lekker nieuw receptje!

    De Herman vriendschapscake.. een lekker nieuw receptje!

Herman is een vriendschapscake die niet te koop is maar alleen gegeven kan worden. Herman groeit langzaam maar zeker via natuurlijke manieren door een gistingsproces.
Het duurt 10 dagen voordat je hem kunt eten, iedere dag bevat een andere stap.
Door de gist en het zuurdesem is de cake zeer lang houdbaar, maar bovenal is het heel leuk om hem te bereiden en ook heel leuk om hem door te geven en er je eigen draai aan te geven!
Herman hoeft niet in de koelkast te staan en heeft ook geen deksel nodig: gewoon afdekken met een doek is voldoende. Herman rijst op kamertemperatuur.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
Voor het basisdeeg:
- 100 gram suiker
- 250 ml warm water
- 1 zakje gist van 7 gram
- 225 gram bloem

Zelf bijvoegen op dag 9:

- 2 dl melk
- 200 gram bloem
- 250 gram suiker

en op dag 10:

3 eieren, 150 gram bloem, 175 gram suiker, 100 gram witte chocolade in stukjes gehakt.

Tip: erg lekker is witte chocolade met gepofte rijst voor het knappertje erin te doen, wat limoen of citroenrasp, 1 of 2 zakjes vanillesuiker, wat gehakte pinda`s, 100 gram roomboter van het merk botergoud.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 998,66 kcal
Koolhydraten 200,71 g
Eiwitten 21,49 g
Vetten 11,20 g
Benodigdheden
Bakvorm, lepel, 4 tupperwarebakjes, een kom, een schone theedoek en een oven

Voorbereiding

Je kunt een vriendschapsdeeg van Herman ontvangen, in dat geval hoef je niet de ingrediënten van het basisdeeg samen te voegen. Indien dit niet het geval is, dan kun je de ingrediënten mengen van het basisdeeg en deze in een schaal of kom doen en deze afdekken met een theedoek. Indien je een vriendschapsdeeg hebt ontvangen dan kun je deze ook in een kom doen en kun je deze op een plekje naar keuze zetten buiten de koelkast.

Volg daarna stap 1 tot en met 10:

Bereidingswijze

Dag 2: Roer Herman 2 a 3 x per dag
Dag 3: Roer Herman 2 a 3 x per dag
Dag 4: Herman heeft honger! Geef hem 2 dl melk, 200 gr bloem en 250 gram suiker
Dag 5: Roer Herman 2 a 3 keer per dag en zet hem daarna een dag in de koelkast
Dag 6: niks doen, laat het deeg 1 dag met rust
Dag 7: Roer Herman 2 a 3 x per dag en zet hem weer buiten de koelkast. Tip: ruik vandaag eens hoe lekker het deeg al geurt!
Dag 8: Roer Herman 2 a 3 x per dag
Dag 9: Herman heeft reuze honger!

Voeg toe:
- 2 dl melk
- 200 gram bloem
- 250 gram suiker.

Meng deze ingrediënten heel goed door elkaar en probeer zo goed als je kunt het beslag te verdelen in 4 tupperwarebakjes of andere her afsluitbare plastic bakjes welke je hebt af gewassen of in de vaatwasser gezet (bijvoorbeeld van de margarine of een toetje). 4 geef je weg met een kopie van dit recept of een die je zelf bedacht hebt. Het 5de deel laat je gewoon in dezelfde kom zitten en daar doe je de theedoek weer overheen.

Dag 10: Verwarm de oven op 170 graden en voeg bij: 3 eieren, 150 gram bloem, 175 gram suiker, 100 gram witte chocolade in stukjes gehakt. Tip: erg lekker is witte chocolade met gepofte rijst voor het knappertje erin te doen, wat limoen of citroenrasp, 1 of 2 zakjes vanillesuiker, wat gehakte pinda`s, 100 gram roomboter van het merk botergoud. Goed mengen en één uurtje in de over. En klaar is Kees ehhh.. Herman!

Bron

Reeds bekend recept met lekkere swing!

Serveertip

Je kunt er een lekkere toef slagroom op doen maar dat is eigenlijk overbodig: Herman is zo ook al heel erg lekker!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten