Krokante drumsticks uit de oven

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-07-2013

Een gezonde en lekkere manier van kipkluiven als je het op deze manier bereidt ipv in boter.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 drumsticks
3 dl kippenbouillon (van tablet)
1 ons bloem
1 el pikant paprikapoeder
75 gr pinda`s of cashewnoten (grof gemalen of gestampt)
75 gr paneermeel
2 eieren (losgeklopt)
(versgemalen) peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Kookpan, bakplaat met bakpapier bekleed, schaaltjes voor paneermeel, bloem en pinda`s.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180grC.

Leg de drumsticks ca 20 minuten in de hete (niet kokende) bouillon, laat afkoelen en dep ze droog.

Bereidingswijze

Meng de bloem met het paprikapoeder, zout en peper.
Meng de pinda`s of cashewnoten met het paneermeel.

Haal de drumsticks achtereenvolgens door het bloemmengsel, dan door de eieren en als laatste door het pinda-paneermeelmengsel.
Leg ze op de bakplaat en bak in het midden van de oven ca 15 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn, draai ze af en toe een keer om. Eet smakelijk!

Bron

Bodoschappen

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen of frites en een frisse salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten