1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Gamba Laksa

Gamba Laksa

Door: rahma10

  • Aziatisch,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-07-2013

Ingrediënten 4 personen



Eierflensje

2 eieren

Boemboe

6 rode pepers
5 sjalotten
3 teentjes knoflook
1 serehstengel
5 kemirinoten
1 tl ketoembar
1 tl trassi pasta
1 tl koenjit

Laksa

15 gamba`s
500 ml visbouillon
400 ml kokosmelk
25 g mihoen

Garnituur

3 lente-uien
1 limoen
100 g taugé



Heerlijke en makkelijke Gamba Laksa

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Eierflensje
Kluts de eieren. Verhit een kleine scheut olie in een antiaanbakpan en bak een dun flensje van het ei. Laat het flensje vervolgens op een bord afkoelen. Rol het flensje op en snijd in dunne reepjes.

Boemboe
Halveer de pepers in de lengte, verwijder de zaadjes en hak de peper fijn. Pel en hak de sjalotten en de knoflook. Snijd de serehstengel in ringen. Vijzel de kemirinoten en korianderkorrels. Pureer met de staafmixer de pepers, sjalotten, knoflook , serehstengel, kemirinoten, korianderkorrels samen met de trassi pasta en de koenjit. Voeg eventueel water toe om beter te mixen.

Laksa
Pel de gamba`s en verwijder de kop en darmkanaal. Verhit een scheut olie in de pan. Fruit de boemboe circa 1 minuut. Voeg de gamba`s toe en bak circa 3 minuten mee. Blus af met de visbouillon en kokosmelk en breng aan de kook. Verkruimel de rijstnoedels in de soep en kook de rijstnoedels in circa 5 minuten gaar. Breng de soep op smaak met een beetje zout en peper.

Serveer
Snijd de lente-ui in ringen. Snijd de limoen in parten. Serveer de soep met de lente-ui, taugé, reepjes ei en leg er een limoenpartje op.

Bron

24kitchen



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rahma10
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top