1. Home
  2. Recepten
  3. Spaanse keuken
  4. Op en top zomers: Zarzuela met mosselen

Op en top zomers: Zarzuela met mosselen

Door: Delarosa

  • Spaans,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-07-2013

Ingrediënten 6 personen


1 kg mosselen (gecontroleerd en afgespoeld)
500 gr kabeljauw- of heekfilet (in stukken)
3 el bloem
1 buisje saffraandraadjes
1 el amandelschaafsel
5 el olijfolie
1 ui (gesnipperd)
3 tenen knoflook (gesnipperd)
1 groene paprika (in reepjes)
4 rijpe tomaten (in blokjes)
1 blikje tomatenpuree
1,5 dl Spaanse rode wijn (Rioja)
4 el peterselie (fijngehakt)


Verder heb je nodig


Koekenpan, mosselpan, snijplank, scherp mes


Hou je van de warme Spaanse zomerzon op je bord? Hier een recept daarvoor! Superlekker!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrooi de vis met peper en zout, haal door de bloem en laat even staan.

Week de saffraandraadjes in 2 el warm water.

Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin.

Bereidingswijze

Verwarm in de koekenpan 3 el olijfolie en bak de vis hierin rondom goudbruin; haal uit de pan en houd even apart.
Verwarm in de mosselpan een paar el olijfolie en fruit de ui en de knoflook hierin. Bak dan de paprika en tomaten mee, doe er de tomatenpuree, wijn en saffraan met het weekvocht bij en laat een minuutje pruttelen.
Leg de vis en de mosselen in de saus en laat hierin garen. Zogauw de mosselen allemaal openstaan bestrooien met peterselie en amandelschaafsel en direct serveren. Buon Appreveche!

Serveertip

Lekker met krakend vers stokbrood, tomatensalade, knoflookmayo en een gekoeld glas Rioja!

Bron

Erwin Elens, ietsje aangepast



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top