1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Lekker Smullen: Pikante kip-hachee met abrikozen

Lekker Smullen: Pikante kip-hachee met abrikozen

  • Mediterraan,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-07-2013

Ingrediënten 4 personen


400 gr kipfilet (schoongemaakt)
7,5 dl kippenbouillon (van 2 tabletten)
4 uien (in halve ringen)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
1 groen pepertje (zonder zaadjes, fijngesneden)
200 gr champignons (in schijfjes)
1 blikje tomatenpuree
2 el bruine basterdsuiker
2 el vloeibare honing
1 blikje abrikozen op sap (abrikozen in reepjes gesneden)
50 gr boter


Verder heb je nodig


Stoofpan, kookpan, snijplank, scherp mes.


Hachee, maar dan totaal anders.. Fijngeplukte draadjes kipfilet in een zoet-pittige tomatensaus met abrikozen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Leg de kipfilet in een pan en giet er de bouillon op. Laat de kip hier ca 3 kwartier heel zachtjes in trekken op heel laag vuur (niet koken!).

Haal de kipfilets dan uit de pan - bewaar de bouillon - en trek ze in in hele dunne reepjes. Hou dan nog even apart.

Bereidingswijze

Smelt de boter in de stoofpan en bak hier zachtjes de uien, knoflook en peper in aan. Voeg dan de champignons toe en tomatenpuree en bak die eventjes mee. Doe de suiker, honing en bouillon erbij en warm even goed door tot de suiker opgelost is. Meng het blikje abrikozen met sap erdoor.
Doe de kip bij het geheel en warm alles, onder goed doormengen, nog even heel goed door. Proef of alles naar wens op smaak is en dan maar de pan op tafel... Eet smakelijk!

Serveertip

Lekker met rijst of macaroni en tuinerwtjes!

TIP: Dit is ook heerlijk om harde (afbak)broodjes mee te vullen, wat kaas erover en 10 minuten in de oven. Lekker!!!!

Bron

Een familiereceptje



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa


Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top