Rengel′s Bulghur salade

  • Marokkaans, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-07-2013

Voor warme dagen, als maaltijdsalade of als bijgerecht voor bijv. de bbq. Een aparte combinatie van hartig en zoet en ook heerlijk fris door de verse munt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gr. bulghur, halve komkommer zonder zaadlijsten, 6 verse abrikozen, 4 vijgen, 8 dadels, 100 gr granaatappelpitjes, 150 gr manchego kaas, 10 zwarte olijven, 1 rode ui in ringen, 10 walnoten, 6 el olijfolie, 1 el balsamico-azijn blank, 2 el dille, 2 el koriander, halve el dragon, bosje verse munt, peper mignonette of versgemalen peper, zout, raz-el-hanout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Bulghur 10 minuten koken, met koud water afspoelen en met beetje zout bestrooien.
Ingrediënten in gelijke stukjes snijden.
Olie,azijn en kruiden mengen tot dressing.

Bereidingswijze

Alle ingrediënten mengen met de afgekoelde bulghur en dressing erdoor scheppen. Bestrooien met munt en walnoten.

Serveertip

Lekker met een glas gekoelde droge rosé of een vruchtensapje met abrikoos.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten