1. Home
  2. Recepten
  3. Marokkaanse keuken
  4. Rengel′s Bulghur salade

Rengel′s Bulghur salade

  • Marokkaans, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 05-07-2013

Ingrediënten 4 personen


250 gr. bulghur, halve komkommer zonder zaadlijsten, 6 verse abrikozen, 4 vijgen, 8 dadels, 100 gr granaatappelpitjes, 150 gr manchego kaas, 10 zwarte olijven, 1 rode ui in ringen, 10 walnoten, 6 el olijfolie, 1 el balsamico-azijn blank, 2 el dille, 2 el koriander, halve el dragon, bosje verse munt, peper mignonette of versgemalen peper, zout, raz-el-hanout



Voor warme dagen, als maaltijdsalade of als bijgerecht voor bijv. de bbq. Een aparte combinatie van hartig en zoet en ook heerlijk fris door de verse munt.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bulghur 10 minuten koken, met koud water afspoelen en met beetje zout bestrooien.
Ingrediënten in gelijke stukjes snijden.
Olie,azijn en kruiden mengen tot dressing.

Bereidingswijze

Alle ingrediënten mengen met de afgekoelde bulghur en dressing erdoor scheppen. Bestrooien met munt en walnoten.

Serveertip

Lekker met een glas gekoelde droge rosé of een vruchtensapje met abrikoos.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Rengelina


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Rengelina
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top