Kemperkip met knoflook, uien, groente en witte wijn

  • Nederlands,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-07-2013

Een recept met een echt Nederlands opgegroeide kip, die wat meer de ruimte heeft gehad. Ten eerste gun ik dat de kip, maar je proeft ook zeker het verschil. Dit is een eigen variatie om de kip te bereiden, die heel goed is uitgepakt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 Kemperkip
zout, peper, paprikapoeder en gesnipperde salie, alles mengen.
olijfolie
4 tenen knoflook, geperst
2 gesnipperde uien
2 winterwortels, in plakjes
3 stengels bleekselderij, in kleine reepjes
Flinke scheut witte wijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kip (ook onder vel) insmeren met zout etc, en aanbakken in de olijfolie. Eruit halen en de ui en knoflook even aanfruiten, dan winterpeen en bleekselderij erdoor en de wijn erbij schenken. De kip terug doen en in circa 1 uur gaar laten worden.
De sju dient als saus, maar kun je desgewenst nog even binden met `een bindmiddel`.

Serveertip

Wij hebben het gegeten met:
Daarbij:
Bospeen en peultjes, gekookt en gegarneerd met koriander.
Geglaceerde nieuwe aardappeltjes, gegarneerd met peterselie.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten