Spinaziesoep met frisse tomatenpesto

  • Goedkoop en snel, Soep
  • 0-10 min.
  • Spinaziesoep met frisse tomatenpesto

    Spinaziesoep met frisse tomatenpesto

    Spinaziesoep met frisse tomatenpesto

Toprecept voor spinaziesoep met een frisse tomatenpesto. Zelfs kinderen vinden dit lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
De Spinaziesoep zelf:

2 uitjes – lekker grof gesneden
1 pak á 450 gram – Iglo gehakte spinazie deelblokjes
1 flesje – AH kookroom light
2 teentjes – knoflook
2 – bouillonblokjes (kip of groente)
Scheutje olijfolie
Peper en zout
Eventueel halve chilipeper als je hem wat scherper wilt eten

De tappenade voor in de soep:
1 potje – zongedroogde tomaten in kruidenolie
2 teentjes knoflook
Flinke scheut olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer
Eventueel een Hakmachine
Waterkoker

Voorbereiding

Bereiding tappenade:
1. Half potje zongedroogde tomaten op een plank leggen en fijn snijden

2. Twee teentjes knoflook fijn snijden

3. Doe de fijn gesneden zongedroogde tomaten en knoflook in een diepe beker en flink wat van de olie uit het potje zongedroogde tomaat in de beker gieten, ook een flinke scheut olijfolie erbij.

4. Goed roeren en de beker in de koelkast zetten (smaken gaan mengen)

Bereidingswijze

Bereiding soep:

1. Snijd de uitjes grof, daarna gelijk de knoflook grof

2. Doe een flinke scheut olijfolie in een (soep)pannetje en laat deze eventjes opwarmen onder het vuur

3. Doe de uitjes er gedurende vijf minuten in en roer af en toe even

4. Doe na vijf minuten de knoflook erbij en blijf roeren totdat je goed de knoflook ruikt (binnen 1 minuut al, anders verbrand je ze). Je kunt gelijkertijd de chilipeper toevoegen, als je deze gebruikt

5.Doe gelijk de gehakte spinazie in deelblokjes uit de vriezer in de pan en roer even. Gelijk de deksel er op en het vuur laag zetten

6. Kook nu direct anderhalf liter water in de waterkoker

7. Als het is gekookt, doe dan het water in de pan, maar gebruik niet alles, zorg ervoor dat je blokjes en uitjes en knoflook nét onder water staan. Meestal is dit net iets meer dan 1 liter

8. Gooi gelijk de twee bouillonblokjes erbij, vuur hoog zetten en wacht 15 minuten tot het kookt.

9. Als het kookt, zet het vuur wat lager en doe het flesje koksroom erbij, zet het vuur middelmatig hoog

10. Wacht tot het nét wil koken of nét kookt en zet het vuur uit

11. Maal de soep fijn met de staafmixer en doe er naar wens wat water, peper en zout bij (eerst goed proeven!)

Bron

Soupkitchen

Serveertip

Bereiding in de soepkom:

1. Eerst flinke lepel van de tomatenpesto in de kom leggen

2. giet de soep eroverheen

3. druppel wat van de olie uit de tomatenpesto op de soep

4. gemalen zwarte peper eroverheen

EET SMAKELIJK!

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mobiel_1336817413 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten