Oma`s Kipfilet, ouderwets lekker!!!

  • Nederlands,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-07-2013

Kipfilet zoals deze `vroeger` bereid werd in een heerlijke jus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 kipfilets (schoongemaakt)
50 gr roomboter
250 gr champignons (in kwarten gesneden)
125 gr zilveruitjes (vers of uit een potje, dan uitgelekt)
125 gr (gerookt) spekreepjes
1 dl bruin bier
2 dl kalfsfond
(versgemalen) p&z
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Koekenpan, snijplank, scherp mes, aluminiumfolie.

Bereidingswijze

Kruid de kipfilets met p&z en bak ze rondom bruin in de boter. Haal ze uit de pan en houd warm onder alufolie.
Voeg de spekreepjes toe en bak krokant, doe dan de champignons en zilveruitjes erbij en bak een minuutje mee.
Blus dit af met het bier en de fond en laat dit iets inkoken tot het gaat binden. Voeg evt nog een klontje boter toe, breng op smaak indien nodig met p&z en dan direct serveren. Eet smakelijk!

Bron

Erwin Elens

Serveertip

Serveer de kipfilets met royaal saus bij gekookte of gebakken aardappeltjes en bv spinazie.

Laatste reacties

caroca avatar
caroca 12-08-2016

Bedankt voor je reactie, ga morgen naar de markt in Nijmegen en ga dan op jacht naar verse uitjes. Groetjes Caro

Delarosa avatar
Delarosa 12-08-2016

Hoi Caro, ik lees jouw reactie en vraag nu pas, schandalig maar ja.. sorry! Ik heb het ook met verse zilveruitjes gemaakt, wel zo lekker!! Als je ze uit een potje zou gebruiken dan denk ik eerst even goed afspoelen, anders wordt het idd waarschijnlijk wel wat zuur... Vriendelijke Smuigroetjes, Erwin

caroca avatar
caroca 02-07-2016

Ga dit maken met verse zilveruitjes, ben bang dat het anders te zuur wordt. Heb je het zelf al eens gemaakt? Groet, Caro

marianneoud avatar
marianneoud 15-11-2013

Klinkt heerlijk. Ga het morgen uit proberen. Dank je

Delarosa avatar
Delarosa 07-10-2013

Hoi Ruth, idd gewoon weglaten en evt vervangen door iets wat je lekker vind hoor! Fijn om te lezen dat het verder goed in de smaak is gevallen en dank je wel voor je positieve reactie! Nog een hele fijne avond en vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

ruthbrock avatar
ruthbrock 07-10-2013

hai Erwin. gisteren dit recept van jou gemaakt, maar heb wel het bier weggelaten. (vind ik zo vies... sorry!), maar het was erg lekker. Ik heb er bruin gebakken krieltjes bij gegeven en boontjes in tomaten saus. Dank je wel voor dit heerlijke recept. p.s. ik had de kipfilet wel in blokjes gesneden. Fijne week en groetjes van Ruth

Delarosa avatar
Delarosa 13-07-2013

Goeieavond Ruth, ik wens je een hele fijne, zonnige vakantie en geniet ervan!! Vriendelijke smulgroetjes, Erwin. PS: hier in het dorp is het `kermis` dus ik kom zowat om in de paling ;o)

ruthbrock avatar
ruthbrock 13-07-2013

Hoi Erwin, dank je wel voor je perfect antwoord. Ga het beslist maken. Na de vakantie gaat dat gebeuren denk ik. Fijn weekend en lieve groetjes van Ruth

Delarosa avatar
Delarosa 11-07-2013

Hoi Ruth, allereerst: thanx dat je deze hebt meegenomen! Ik denk dat je dan het beste port kunt gebruiken ipv het bier, het gaat om het zoetje in het gerecht. Vriendelijke smulgroetjes, Erwin

ruthbrock avatar
ruthbrock 10-07-2013

Hoi Erwin, klinkt super. maar ik heb nog een vraagje. Kan ik iets ter vervanging van het bier gebruiken? we zijn n.l. niet zo dol op bier in een recept. groetjes Ruth

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten