Loempia

  • Chinees,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-07-2013

Dit originele recept is van Restaurant Oriëntal Garden in Koudekerke.

Deel dit recept

Ingrediënten
taugé
bamboe scheuten
wortel
prei
ui
zout
peper
suiker
ve-tsin
kook sherry
sesamolie
bloem
meel
zout
eieren
water
kipfilet
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de kipfilet in stukjes en kook het voor. Snipper de ui. Snijd de wortel en prei julienne.

Bereidingswijze

Blanceer de taugé, prei, wortel en bamboe heel kort in een pan met kokend water. Doe de groenten in een schaal en voeg naar eigen inzicht de zout, peper, suiker, ve-tsin, kook sherry en sesamolie toe en meng het geheel goed door elkaar. Doe in een schaal naar eigen inzicht bloem meel, zout, ei en water in de juiste hoeveelheden en maak hier een mooi beslag van. Bak van het beslag net als bij een pannenkoek mooie loempiavellen van. Klop een paar eieren los met wat zout en ve-tsin. Verhit olie in een wok en roerbak hierin de ui, voeg de losgeklopte ei toe en bak er een omelet van. Voeg de voorgekookte kip en een paar druppels sesamolie toe en bak het mee met de omelet. Neem een loempiavel, leg er een klein beetje van het omelet/kip mengsel erop en dan een klein beetje groenten er bovenop. Smeer de bovenkant van het loempiavel een klein beetje in met het beslag. Vouw de onderkant van het loempiavel over het mengsel, vouw de zijkanten dicht en rol het loempiavel dicht van onder naar boven. Druk de bovenkant goed aan. Frituur de loempia`s in circa 5 minuten gaar en goudbruin.

Bron

Restaurant Oriëntal Garden

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten