Gemakkelijke sushi

  • Aziatisch,
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 03-07-2013
  • Gemakkelijke sushi

    Gemakkelijke sushi

    Gemakkelijke sushi

Heerlijke sushi, gemakkelijk te maken. Recept voor 60 tot 80 stuks. Ingrediënten oa goed verkrijgbaar bij Xenos.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gr sushi rijst, sushi azijn, norivellen, mayonaise of halvanaise, wasabi, geroosterd sesamzaad, 200 gr gerookte zalm, 1 komkommer, 2 avocado`s, 2 eieren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bamboe matje, scherp mes

Voorbereiding

kook de sushirijst volgens de aanwijzing op de verpakking, laat nog ca 15 min staan van het vuur af en maak dan op smaak met de sushiazijn. Meng ca 3 eetlepels halvanaise met ca 1 el wasabi en ca 2 el sesamzaad. Snijd de zalm in repen, halveer de avocado, verwijder de schil en snijd het vruchtvlees in repen, halveer de komkommer, verwijder de pitjes en snijd de helften in repen. Kluts de eitjes los met zout en een klein beetje suiker en bak er een omelet van. Snijd ook de omelet in repen. Zet een kom water klaar om tijdens het rollen je handen nat te kunnen maken, dan plakt de rijst niet zo aan je handen.

Bereidingswijze

leg een norivel op het bamboe matje en bedek het voor ca 3/4 met een laagje sushirijst, laat de bovenste rand vrij en strijk daar wat van het mayo/wasabisausje op. Leg op de rijst bij de onderrand vulling naar keuze. Rol de sushi op met behulp van het matje en trek de mat stevig aan zodat de rol goed compact wordt anders valt je sushi bij het snijden uit elkaar. Afhankelijk van de dikte van je rollen kun je zo 8 tot 10 norivellen vullen. Snijd de sushirollen met een scherp en nat mes doormidden en elke helft in vieren. Maak steeds het mes weer nat en geef weinig druk op je mes anders druk je de sushi plat.

Bron

Rudolph van Veen 24

Serveertip

Serveer met ingelegde gember, wasabi en japanse soyasaus

Laatste reacties

kado64 avatar
kado64 06-07-2013

Ik heb deze sushi nu een keer of vier gemaakt, en hij is echt lekker. ook voor kinderen die wasabi alleen vaak te scherp vinden. Japanse mayonaise of wasabimayonaise wordt trouwens wel vaker in sushi gebruikt, maar t is vast niet helemaal orgineel japans ;-))

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 04-07-2013

Nu zakt Rudolf echt een beetje door m`n .... Sushi met mayonaise.... en dan voor de variatie met halvanaise (uitvinding voor dikke mensen die dik blijven en denken dat het de helft is). Echt heel fout van Rudolf, dus niet alles van 24keuken overnemen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten