Tjap Tjoy (Authentiek)

  • Indonesisch,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-07-2013

Dit originele recept is van Restaurant Oriëntal Garden in Koudekerke.

Deel dit recept

Ingrediënten
bamboe scheuten
groene paprika
champignons
prei
spitskool
taugé
komkommer
wortel
ui
grijze garnalen
1 eetlepel zout
1 eetlepel suiker
kippenbouillon
peper
rode rijstwijn
maggie
sesamolie
arachideolie
aardappelmeel
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de champigons in plakjes. Snijd alleen het groene deel van de prei in stukjes. Snijd de paprika in partjes. Snijd de spitskool in stukjes. Snijd de komkommer in partjes. Snijd de wortel in dunne plakjes en halveer ze. Snipper de ui.

Bereidingswijze

Doe de bamboe, paprika, champignons, spitskool, taugé, komkommer, wortel en de garnalen in een zeef en blanceer het in een pan met kokend water gedurende 30 seconden. Doe olie in een wok en bak hier in de ui. Voeg de geblanceerde groenten en garnalen toe en roerbak het mee. Voeg het zout, de suiker en wat kippenbouillon toe en roerbak het onder af. Voeg een klein beetje peper, klein beetje maggie, klein beetje sesamolie en wat rijstwijn toe en roerbak het onder af. Voeg wat aardappelmeel toe en roerbak het onder af. Voeg de prei toe en roerbak het onder af nog heel even mee zodat de prei nog lekker knapperig blijft.

Bron

Restaurant Oriëntal Garden

Serveertip

Serveren met witte rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten