Italiaanse Quiche

  • Italiaans, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 02-07-2013
  • Italiaanse Quiche

    Italiaanse Quiche

    Italiaanse Quiche

Heerlijk samen met die vinaigrette

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 vel kruimeldeeg, kant-en-klaar
12 zongedroogde tomaatjes
4 lente-uitjes
2 el sojaroom
2 el halfvolle melk
4 eieren
1 citroen
tijm, rozemarijn, oregano, peterselie,...
50 g parmezaanschilfers
2 el olijfolie extra vierge
peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakvorm, oven

Voorbereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 C°. Ontrol het deeg en bekleed er een ingevette en bebloemde bakvorm mee.

Bereidingswijze

2. Snij de lente-uitjes in fijne ringen. Snij de zongedroogde tomaatjes in reepjes. Stoof ze samen 2 minuten aan in `n beetje olijfolie.
3. Klop de eieren los met de sojaroom en de melk, peper en zout. Schep de uitjes en de zongedroogde tomaten op de taartbodem. Schenk het eimengsel erbij. Bak 35 minuten in het midden van de oven en laat afkoelen op de rooster.
4. Pers de citroen en meng het sap met olijfolie, de kruiden en de parmezaan.

Bron

Libelle Lekker!

Serveertip

5. Lepel de lichtjes gekoelde vinaigrette op de warme quiche en serveer meteen.

Laatste reacties

vosje2 avatar
vosje2 03-07-2013

Rollen bladerdeeg weet ik te vinden, maar waar koop je kant-en-klaar kruimeldeeg? In Frankrijk verkopen ze het in elke supermarkt, maar hier heb ik het nog niet gevonden.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten