Hollandse stamppot, maar dan met een oosters tintje
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Lekkere variant op het `gewone` en bekende Hollandse stamppot gerecht! Makkelijk en snel te maken en weer eens iets anders...Een heerlijk recept van Hollandse stamppot, met Chinese kool, spekjes en bosui. Lekker en gezond.
Ingrediënten 2 recipe.people
1 kg Aardappelen1 Chinese Kool
4 Bosuitjes
2 teentjes Knoflook
1 zakje Nasi kruiden
3 eetlepels Olijfolie
250 gr magere gerookte Spekblokjes
½ eetlepel Paprikapoeder
2 eetlepels Ketjap Manis
Zout
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1141,13 kcal |
Koolhydraten | 117,67 g |
Eiwitten | 35,92 g |
Vetten | 53,63 g |
Benodigdheden
Pan voor de aardappels; koekenpan; puree stamperBereidingswijze
1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de bosuitjes in ringetjes, snipper de knoflook en snijd de kool in reepjes.
2. Kook de aardappelen gaar in water met zout in ongeveer 20 minuten. Wel de nasi kruiden in een beetje warm water.
3. Verhit de olijfolie. Bak hierin de bosui, knoflook en de spekblokjes. Schep de Chinese kool, nasi kruiden, paprikapoeder en ketjap er doorheen en roerbak nog 5 minuten.
4. Stamp de gare aardappelen tot puree( doe er pas nog wat hete melk door als je alles door elkaar geroerd hebt, dan kun je zien of het smeuïg genoeg is, ik heb er zelf een flinke scheut doorheen gedaan en de puree ook niet extra kruiden!) Roer het Chinese koolmengsel erdoor
Bron
Http://plazilla.com/
Serveertip
LET OP: DE POT BONENMIX IS NIET DOOR MIJ OP DIT RECEPT GEZET. IK BEN HET ER OOK NIET MEE EENS!!!!!!!!
Serveer evt. nog met een in plakjes gesneden rookworst.