Paddenstoelen risotto met truffeltapenade

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-07-2013
  • Paddenstoelen risotto met truffeltapenade

    Paddenstoelen risotto met truffeltapenade

    Paddenstoelen risotto met truffeltapenade

Een heerlijke paddenstoelen risotto gemaakt met truffelolie en truffeltapenade.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gram risotto rijst
700-1000 ml bouillon (totdat de rijst zacht genoeg is)
2 sjalotjes
2 knoflookteentjes
250 gram kastanje champignons
een flinke scheut witte wijn
een klontje boter
wat parmezaan, vers geraspt
1 eetlepel truffeltapenade
truffelolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 595,41 kcal
Koolhydraten 88,02 g
Eiwitten 15,21 g
Vetten 17,69 g
Benodigdheden
Hapjespan
koekenpan

Voorbereiding

Maak de bouillon klaar. Snipper de sjalotjes en snij de knoflook heel fijn.

Bereidingswijze

Doe een flinke scheut truffelolie in de hapjespan. Voeg de risotto rijst toe en bak dit tot de rijst glazig is. Voeg dan de wijn toe. Wanneer de wijn geabsorbeerd is moet je bouillon toevoegen. Zorg ervoor dat de rijst niet droog komt te staan en blijf veel roeren. Blijf bouillon toevoegen totdat de rijst smeuïg is (ongeveer 20 minuten).
Doe intussen een flinke scheut truffelolie in de koekenpan. Voeg de sjalotjes toe en bak totdat de sjalotjes glazig zijn. Voeg de knoflook en de kastanje champignons toe en bak dit ongeveer 5 minuten.
Wanneer de risotto rijst smeuïg is voeg je een klontje boter en de truffeltapenade toe. Voeg vervolgens de champignons bij de rijst. Maak alles af door er wat parmezaan aan toe te voegen.

Serveertip

Lekker met een biefstukje. Kan ook als voorgerecht.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten