Snoeptijd: Eigengemaakte chocoladepudding

  • Nederlands,
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 01-07-2013

Pudding uit een pak is natuurlijk best lekker, maar als je deze zelfgemaakte hebt gehad... LEKKER!!!

Ipv pure chocolade kun je natuurlijk ook melk- of witte chocoladepudding maken.
De chocoladedruppels zijn te koop bij de betere chocolaterieen en delicatessezaken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
7,5 dl halfvolle melk
100 gr pure chocoladedruppels
50 gr poedersuiker
1/2 vanillestokje
10 gr cacaopoeder
100 gr maizena
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mengschaal, kookpan met dikke bodem,, 4 puddingschaaltjes, garde, houten roerlepel.

Voorbereiding

Los de cacaopoeder op in 1 dl melk.

Bereidingswijze

Smelt de chocoladedruppels in de pan op laag vuur, voeg suiker, vanillestokje, cacaomelk en de rest van de melk toe en laat hier een mooie vloeiende chocoladesaus van ontstaan.
Meng er de maizena door, laat nog heel even goed doorwarmen zodat het bindt en giet de chocolademassa dan in de schaaltjes. Zet de schaaltjes een kwartiertje in de koelkast en laat ze hierin afkoelen (alhoewel het warm ook lekker is...).
Snoep smakelijk!

Bron

De chocolatier van 24Kitchen, Dominique Persoone

Serveertip

Hooguit een toefje slagroom, meer is absoluut niet nodig!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten