Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Appelmoes-rozijnentaart

Appelmoes-rozijnentaart

Door: bijgapindekeuken

  •  
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 30-06-2013

Ingrediënten


1 rol beschuit
5 eieren
75 g suiker
100 g zachte boter
700 g appelmoes
100 g rozijnen
1 tl kaneel
snufje zout
poedersuiker


Verder heb je nodig


Springvorm van ca. 24 cm


Doe eens wat anders met appelmoes, bak er een taart van

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de beschuiten fijn. Vet de springvorm in met boter en bestrooi de vorm met wat beschuitkruim. Scheid de eidooiers en de eiwitten van elkaar en roer de suiker met de dooiers. Kneed de boter er doorheen. Meng dit nu met de appelmoes, beschuitkruim, rozijnen, kaneel en het zout. Klop de eiwitten stijf en meng deze er voorzichtig doorheen. Doe het mengsel in de vorm en zet in de oven voor een uur. Na het bakken de taart ongeveer 10 minuten laten afkoelen voor je hem uit de springvorm kunt krijgen.

Serveertip

Bestrooi een puntje met wat poedersuiker en je hebt een feestje bij de koffie!

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bijgapindekeuken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top