Kip sate in bladerdeeg

  • Nederlands,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 30-06-2013
  • Kip sate in bladerdeeg

    Kip sate in bladerdeeg

    Kip sate in bladerdeeg

Heerlijke kip in bladerdeeg.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
6 plakjes bladerdeeg
2 kipfilets
1 pakje kant en klare satesaus
1 ui
100gram tauge
een half zakje nasikruiden.
knoflook
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 kleine springvormen

Bereidingswijze

Vet de springvormen in. Haal 6 plakken bladerdeeg uit de vriezer en laat deze een beetje ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak m.b.v. de springvorm van 2 vellen bladerdeeg de ronde uitsnedes om als deksel te gebruiken en leg deze aan de kant. Bedek met het overige bladerdeeg de springvormen.

Bak de kip in stukjes met knoflook goed gaar. Voeg vervolgens de ui door en bak deze even mee. Voeg daarna een half zakje nasikruiden, tauge en satesaus door. Roer het geheel goed door.

Pak de springvormen en vul deze met het kipmengsel. Sluit dit goed af met de eerder gemaakte deksel van bladerdeeg. (voor een mooi bruin kleurtje even insmeren met wat eimengels of melk)

Zet dit vervolgens gedurende 25 minuten in de oven.

Serveertip

Lekker om te serveren met stokbrood, salade of kroepoek.

Laatste reacties

deonart avatar
deonart 01-07-2013

leuke idee

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten