Witte kool met kummel

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 30-06-2013

Wij zijn schrokkebrokken, bescheiden mensen kunnen hier ook met zijn drieen van eten. Het smaakt naar romige kruidige zachte zuurkool. Als je geen zuurkool lust sla je dit recept maar over....

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Bakje spekblokjes,
1ui in snippertjes,
Teentje knoflook,
Halve witte kool,
Blikje tomatenpuree,
Eetlepel paprikapoeder,
Theelepel kummel/ karweizaad,
Klein bekertje crème fraiche
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mes koekenpan

Voorbereiding

Snij de kool in reepjes, snipper de ui en rasp de knoflook.

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes uit en hou apart.
Bak de uien en knoflook in hetzelfde vet. Als dit zacht is doe je het blikje tomatenpuree erbij en bak je dit tot het zuur er af is.Voeg dan de paprikapoeder toe en de kool. Laat dit met het deksel op de pan zachtjes garen tot je het zelf zacht genoeg vind, af en toe even roeren. Voeg dan een theelepel kummel en de crème fraiche toe en de spekjes. Laat het nog even doorwarmen en klaar!

Bron

Van mijn vader die het weer van mijn oom heeft

Serveertip

Ik eet dit met aardappeltjes uit de oven en een stukkie vlees.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten