Portugese broodsoep met vis: Açorda de bacalhau

  • Portugees, Soep
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 29-06-2013
  • Portugese broodsoep met vis: Açorda de bacalhau

    Portugese broodsoep met vis: Açorda de bacalhau

    Portugese broodsoep met vis: Açorda de bacalhau

Açordas zijn dikke, voedzame broodsoepen, gemaakt van eenvoudige, goedkope ingredienten. Het is een gerecht waar dit gedeelte van Portugal, de Alentejo, om bekend staat. Oorspronkelijk zijn de soepen bedoeld om de honger van boeren tijdens of na een dag hard werken te stillen. Er zijn veel verschillende variaties mogelijk met açorda`s. Zo maken sommige ze in een uitgehold broodje, een versie van tomaten, krab, kokkels of een ander hoofdingrediënt naar keuze. Je kunt deze versie ook zonder vis eten zoals veel mensen doen. Laat dan alleen de bacalhau weg en je houdt de basis, een super lekkere Alentejaanse broodsoep, over.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
300g Kabeljauw, gedroogd en in stukken of flink wat zout
2 Eieren
4a5 el Olijfolie
Knoflook, 3 tenen
Handje koriander (liefst vers)
Paar sneden (Portugees of ambachtelijk) brood (het liefst oud)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Scheur het brood in grote stukken en snijd de knoflook in behoorlijk grote stukken wil je het echt op z`n Portugees doen, die gooien namelijk het liefst de hele teentjes er zo in. Meng beide in een grote kom goed met de koriander en olijfolie en zet opzij.Was dan de kabeljauw in koud water om van het grootste gedeelte zout af te komen. Breng 1,5 liter wat aan de kook in een grote pan, voeg de vis toe en breng aan de kook. Pocheer per persoon een ei in de pan. (Eieren breken boven de pan met kokend water en vis, zo kook/gaar je de eieren zonder schaal, het pocheren.) Voeg het brood-olie mengsel toe en laat even doorwarmen.

Bron

http://cluelessculinary.blogspot.com/

Serveertip

Om het af te maken eet je er wat olijven bij en drink je een rood wijntje voor de dorst! ;)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten