Ma Po Tofu (variatie)

  • Chinees,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-06-2013
  • Ma Po Tofu (variatie)

    Ma Po Tofu (variatie)

    Ma Po Tofu (variatie)

  • Ma Po Tofu (variatie)

    Ma Po Tofu (variatie)

    Ma Po Tofu (variatie)

Een van de vele manieren om Ma po tofu te bereiden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 g naturel tofu
250 g half om half gehakt
1 teentje knoflook, fijn
3 cm verse gember, fijn
1 e pindaolie
150 ml kippenbouillon
2 e hete chilibonenpasta
1 e gezouten zwarte bonen, gewassen en erna fijn gesneden
1 e lichte Chinese sojasaus
iets zout
maïzena papje om saus mee dik te maken
1 t chiliolie
2 lente-ui, groen wit gescheiden en in ringetjes gesneden
2 t grof gemalen Sichuan peperkorrels
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Pocheer tofu voor 3 min. en lekt tofu uit en laat afkoelen.
2. Snijd tofu in blokjes.
3. Verhit olie in een wok en bak gehakt tot rode kleur weg is.
4. Voeg knoflook en gember erbij en bak verder voor 2 min. tot het goed gaan geuren.
5. Voeg de zwarte bonen erbij en bak ze goed door het vlees.
6. Voeg bonenpasta toe en roerbak het er doorheen.
7. Voeg bouillon erbij en erna de tofu blokjes.
8. Meng chiliolie en helft van lente-ui erdoor en roerbak tot geheel goed gemengd zijn.
9. Garneer met overige groen van lente-ui en Sichuanpeper.

Bron

Proeven en experimenteren

Serveertip

Serveer met witte rijst.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten