Courgettetaart met gemarineerde geitenkaas en knoflook
- Frans, Buffet
- 20-30 min.
Het recept van deze hartige taart vond ik een reclameblaadje (recept van Rose Elliot) Ik had geitenkaasjes gemarineerd (zie link) en vond dit er zo lekker uitzien dat ik de taart heb gebakken. Hij is heerlijk!
http://www.smulweb.nl/recepten/1414312/Ingelegde-geitenkaasjes-in-pittige-knoflookmarinade
Ingrediënten 6 personen
1 rol bladerdeeg (Tante Fanny) of 6 plakjes bladerdeeg aan elkaar geplakt1 middelgrote courgette (plm. 350 gram)
100 gram geitenkaas (ik heb mijn gemarineerde geitenkaas gebruikt zie link)
1 flinke knoflookteen (gehakt)
80 gram geraspte Parmezaanse kaas (zelf geraspt dus niet uit zo`n zakje!)
zou, peper
olie van de geitenkaasjes of olijfolie
Gebruik je niet de gemarineerde geitenkaasjes, doe dan nog wat tijm over de courgetteplakjes).
Benodigdheden
bakplaatbakpapier
mes
kom
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht 200 graden)
Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit en bekleed hiermee de bakplaat. (gebruik je plakjes zorg dan dat deze goed aan elkaar geplakt zitten)
Courgette in dunne plakjes snijden.
Geitenkaas met 2 - 4 eetlepels water, de knoflook en de helft van de Parmezaanse kaas over het deeg strijken.
Courgetteplakjes erover verdelen. Courgette kruiden met peper en zout.
Kwast de plakjes in met de olie.
Strooi de rest van de Parm.kaas over de courgettes.
Bereidingswijze
Zet de bakplaat iets onder het midden in de voorverwarmde oven. Bak de taart plm. 20 minuten tot het deeg goudbruin is.
Bron
aangepast recept reclamefolder
Serveertip
Je kunt de taart heel goed invriezen. Bak de taart dan niet te bruin en doe hem diepgevroren in de voorverwarmde oven voor plm. 15 minuten.