Ingelegde geitenkaasjes in pittige knoflookmarinade

  • Frans, Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 28-06-2013
  • Ingelegde geitenkaasjes in pittige knoflookmarinade

    Ingelegde geitenkaasjes in pittige knoflookmarinade

    Ingelegde geitenkaasjes in pittige knoflookmarinade

Kleine ronde geitenkaasjes (ze zitten meestal in een pakje met een dubbele rij van elk 6 stuks) gemarineerd in olijvolie, tijm, rozemarijn, Spaanse peper en veel knoflook. Je kunt ze lang bewaren in de koelkast als ze maar goed onder de olie staan. Heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten
kleine ronde geitenkaasjes
goede olijfolie
per pot 1/2 Spaanse peper zonder pitjes of zaadlijsten
per pot 2 teentjes knoflook (of meer naar smaak)
paar gekneusde zwarte peperkorrels
per pot een takje tijm (of 1/2 theel gedr. tijm)
per pot takje rozemarijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
schone potjes
mesje
plankje

Voorbereiding

Maak de Spaanse pepers schoon. Verwijder de pitjes en de zaadlijsten.
Was de tijm en de oregano.
Pel de tenen knoflook.

Bereidingswijze

Doe de kaasjes met de kruiden, knoflook en Spaanse peper in een schone pot.
Giet er zoveel olijfolie op dat de kaasjes onder staan.
Laat minstens 8 uur marineren voorje hiervan gaat genieten.

Serveertip

Heerlijk op toost of stokbrood of gewoon broodjes.
Heerlijk om een hartige taart mee te maken: Courgettetaart-met-gemarineerde-geitenkaas-en-knoflook
De olie is heerlijk in je sla!

Laatste reacties

inekevlaskamp avatar
inekevlaskamp 03-08-2014

heb het meegenomen en net gemaakt,lijkt me super. Dank je wel.Groetjes Ineke

Purrie avatar
Purrie 29-06-2013

dit ga ik beslist snel maken, we zijn dol op die kleine geitenkaasjes!

hcjw avatar
hcjw 28-06-2013

Klinkt heerlijk!

ArualB avatar
ArualB 28-06-2013

Dit lijkt me heerlijk Petra! Meegenomen, dank je wel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten