Chocoladetaart met walnoten

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-2013
  • Chocoladetaart met walnoten

    Chocoladetaart met walnoten

    Chocoladetaart met walnoten

  • Chocoladetaart met walnoten

    Chocoladetaart met walnoten

    Chocoladetaart met walnoten

  • Chocoladetaart met walnoten

    Chocoladetaart met walnoten

    Chocoladetaart met walnoten

  • Chocoladetaart met walnoten

    Chocoladetaart met walnoten

    Chocoladetaart met walnoten

  • Chocoladetaart met walnoten

    Chocoladetaart met walnoten

    Chocoladetaart met walnoten

Makkelijk recept voor een lekkere chocoladetaart met walnoten en een vleugje vanille

Deel dit recept

Ingrediënten
100 gr pure chocolade

150 ml water

1 eetl cacaopoeder

125 gr boter

50 gr walnoten, grof gehakt

170 gr suiker

1 theel vanille extract

1 ei, op kamertemperatuur

125 gr zelfrijzend bakmeel

Chocolade glazuur:

50 ml slagroom

50 gr melkchocolade


50 gr pure chocolade
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm van ca 20 cm

Mixer

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 200 graden. Vet de springvorm in met wat boter en bekleed eventueel de bodem met bakpapier. Laat de boter, pure chocolade, water, suiker en cacao smelten in een pan op het vuur. Roer regelmatig door totdat het een egaal bruine mengsel is geworden. Zet het vuur uit en giet het mengsel over in een beslagkom en laat ongeveer 20 min afkoelen in de koelkast.
Klop dan met een mixer het ei en vanille extract er door. Zeef het bakmeel er bij en klop met de mixer tot een glad mengsel. Het mengsel blijft best dun. Schep de walnoten er door en giet alles in de springvorm. Zet de chocoladetaart 50 min in de oven. Controleer met een prikker of hij ook gaar is van binnen. Laat de taart minimaal een half uur afkoelen.
Maak ondertussen het chocoladeglazuur. Smelt de slagroom en chocolade au bain marie. Smeer de gesmolten chocolade over de bovenzijde en zijkant van de taart. Garneer eventueel met een walnoot. Laat afkoelen totdat de chocolade gestold is. Bewaar de taart afgedekt.

Bron

leukerecepten.nl

Laatste reacties

Wushington avatar
Wushington 13-08-2013

Hij zit nu in de oven, en hij ruikt lekker. Ik hoop dat hij lekker is!

Oweber avatar
Oweber 25-07-2013

Foto ingezonden :) Ik vind hem niet helemaal goed gelukt, hij was namelijk een beetje verbrand. Daardoor heb ik er wat af moeten snijden, maar het recept is top!

Oweber avatar
Oweber 25-07-2013

Ik ben het nu aan het maken, ben benieuwd! Ik zal een foto sturen ;)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten