Penne met verse tomaten-basilicum-gehaktsaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-06-2013
  • Penne met verse tomaten-basilicum-gehaktsaus

    Penne met verse tomaten-basilicum-gehaktsaus

    Penne met verse tomaten-basilicum-gehaktsaus

  • Penne met verse tomaten-basilicum-gehaktsaus

    Penne met verse tomaten-basilicum-gehaktsaus

    Penne met verse tomaten-basilicum-gehaktsaus

Dit was een lekker hapje. Erg lekker afgelopen zondag. Je kunt ook die saus, de vulling in een spuitzak doen en in cannelloni doen want daar is het lekker genoeg voor. Saus erover en in de oven om te garen. Pasta blijft lekker en gewoon wat leuks doen om de kleur te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten
400 gr penne (of andere pasta)
500 gr rundergehakt
1 gele paprika
1 flinke ui
2 teentjes knoflook
400 gr gezeefde tomaten
Zeezout
Zwarte peper
1t paprikapoeder pikant
1 ½ t oregano
1 el verse peterselie
2 el verse basilicum
Olijfolie
Geraspte kaas naar smaak. Parmezaan, oud of belegen.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 3125,47 kcal
Koolhydraten 328,53 g
Eiwitten 173,65 g
Vetten 116,57 g
Benodigdheden
kookpan

Bereidingswijze

Ui en paprika snijden, knoflook snipperen. Gehakt aanbraden met peper en zout in een beetje olijfolie. Ui en paprika erdoor, op smaak brengen met de kruiden. Penne koken volgend de aanwijzing op de verpakking. Ik had deze keer Duitse. In D. koop je eten voor de helft van de prijs in NL. Je betaalt daar voor een kilozak net zoveel als hier voor een pond. Verse blaadjes basilicum en de verse peterselie snipperen en door het gerecht doen. Saus en pasta door elkaar roeren. Makkelijker kan het niet en zo heb je een heerlijk bordje pasta. Eventueel nog wat olijfolie doorheen doen om het romig te maken en smullen. Geef er een frisse salade bij.

Serveertip

Serveer met frisse salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten