Mosselspiesjes met Thaise curry

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-06-2013
  • Mosselspiesjes met Thaise curry

    Mosselspiesjes met Thaise curry

    Mosselspiesjes met Thaise curry

Mosselspiesje op de grill of barbecue, nou deze is lekker. Niet helemaal van mezelf, maar de inspiratie komt van een kookprogramma. Mosselen zitten boordevol vitaminen en mineralen dus lekker van genieten en koop ze vers.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg mosselen
1 sjalot, ragfijn gesneden
60 ml witte wijn
40 ml kippenbouillon
100 ml kokosmelk
1 el rode currypasta
3 takjes munt
2 takjes Thaise basilicum
4 takjes koriander
zout en peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Was de mosselen goed in koud lopend water en doe ze in een pan met de sjalot, wijn en bouillon. Zet een deksel op de pan en breng op hoog vuur aan de kook. Schep de mosselen direct uit het vocht zodra ze open gaan staan, haal ze uit de schelpen en laat ze in de koelkast afkoelen. Voeg de kokosmelk en de currypasta toe aan het gezeefde mosselvocht en roer tot een gladde massa. Rijg de mosselen aan de spiesjes en gril om en om op een medium gestookte barbecue (190 °C), smeer ze regelmatig in met de curry. Serveer met rode curry en groene kruiden.

Bron

tv rogramma

Serveertip

Lekker met salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten