gevulde paprika

  • Vegetarisch, Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-06-2013
  • gevulde paprika

    Gevulde paprika

    Gevulde paprika

makkelijk en lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 middelgrote rode paprika′s of meer kleineren
1 grote ui, fijn gesnipperd
2 grote winterpenen, in kleine blokjes
140 gram mais (circa half blikje)
125 gram doperwten
1 dl bouillon
peper en zout
2 eetlepels fijngehakte peterselie
2 eetlepels fijngehakte kervel
100 gram Mon Chou kaas of mascarpone
100-125 gram geraspte oude kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Dompel de gehalveerde paprikahelften 4 minuten in ruim kokend water en blancheer ze met koud water.
- Kook de wortelstukjes circa 15 minuten
- Fruit de ui op een laag vuur glazig
- Voeg de wortel, mais, erwten, bouillon, peper en zout toe aan de ui en stoof dit 5 minuten met de deksel op de pan
- Giet het kookvocht af in een ovenschaal
- Roer de kruiden en Monchou of mascarpone erdoor
- Vul hiermee de paprika′s
- Zet de paprika′s naast elkaar in de ovenschaal, bedek met geraspte oude kaas en bak ze 40 minuten op 200 graden in de oven

Bron

bewerkt recept van Blue Band Kookboek groenten 1987

Serveertip

serveren met aardappelpuree, aardappelschijfjes o.i.d. en een niet te volle salade

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten