Courgette gevuld met ricotta

  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-06-2013

Lekkere ovenschotel met courgette.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
6 courgettes
2 uien
3 gehakte teentjes knoflook
3 losgeklopte eieren
375 gram ricotta
50 gram (parmezaanse) kaas
8 in stukjes gesneden gedroogde tomaten op olie
25 gram boter
Evt. Salieblaadjes, tijm, of een ander beschikbaar keukenkruid
Olijfolie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180C

Bereidingswijze

Snijd de courgettes in de lengte door, niet in 2 exacte helften, maar op 1/4-3/4. En haal het vruchtvlees eruit (bewaren voor straks!) Leg ze 5 minuten in kokend water en laat ze met de uitgeholde kant naar beneden uitlekken. Fruit in de olie de ui en de knoflook.. Doe er het courgettevruchtvlees bij, bak mee en laat het vocht verdampen.
Klop de eieren door de ricotta. Bestrooi de binnenkant van de courgettes met peper en zout. Roer de kaas, tomaatjes en het afgekoelde ui/knoflookmengsel door de ricotta. Nog peper en zout? Vul de courgettes met dit mengsel en leg de courgettes in een ovenschaal (besprenkel evt nog met olijfolie) voor 30 minuten in midden van de oven.
Evt. De boter smelten en de salie/tijm/ander kruid even stoven. Voor serveren over de courgettes druppelen.

Bron

Internet

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten