Courgette gevuld met ricotta
- 30-60 min.
- Geplaatst op 27-06-2013
Lekkere ovenschotel met courgette.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180C
Bereidingswijze
Snijd de courgettes in de lengte door, niet in 2 exacte helften, maar op 1/4-3/4. En haal het vruchtvlees eruit (bewaren voor straks!) Leg ze 5 minuten in kokend water en laat ze met de uitgeholde kant naar beneden uitlekken. Fruit in de olie de ui en de knoflook.. Doe er het courgettevruchtvlees bij, bak mee en laat het vocht verdampen.
Klop de eieren door de ricotta. Bestrooi de binnenkant van de courgettes met peper en zout. Roer de kaas, tomaatjes en het afgekoelde ui/knoflookmengsel door de ricotta. Nog peper en zout? Vul de courgettes met dit mengsel en leg de courgettes in een ovenschaal (besprenkel evt nog met olijfolie) voor 30 minuten in midden van de oven.
Evt. De boter smelten en de salie/tijm/ander kruid even stoven. Voor serveren over de courgettes druppelen.
Bron
Internet
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties