Tapas recept Iberico ham met meloen

  • Spaans,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-06-2013
  • Tapas recept Iberico ham met meloen

    Tapas recept Iberico ham met meloen

    Tapas recept Iberico ham met meloen


Dit Baskische pintxos recept bestaat uit een sneetje knapperig stokbrood met daarop Iberico ham met meloen. Iberico ham komt van het half wilde zwarte Iberische varken, en wordt ook wel Pata Negra (Zwarte Poot) genoemd.

Natuurlijk is ham met meloen een klassieke combinatie. Deze exclusieve Iberico ham is een absolute delicatesse en daarom speelt de meloen in dit geval een extra belangrijke rol. Door eerst de fris zoete meloen te eten, worden de smaakpapillen optimaal voorbereid op de volle zilte aroma`s van de Iberico.

Deze stijl van tapas op brood met een prikkertje (pintxo) is volledig ingeburgerd in de tapasbars van Bilbao, San Sebastian en andere plaatsen in spaans Baskenland.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
- 100 gram Iberico ham (in niet te dunne plakken)
- 12 stukjes meloen (mooi rijp en geen watermeloen!)
- 12 sneetjes stokbrood (zo vers en knapperig mogelijk)
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 397,08 kcal
Koolhydraten 67,37 g
Eiwitten 18,73 g
Vetten 5,01 g
Benodigdheden
- cocktailprikkertjes
- groot mes

Bereidingswijze

- Snij de meloen in blokjes van ongeveer 2,5 cm
- Verdeel de Iberico ham over de sneetjes stokbrood
- Met het cocktailprikkertje door de meloen maak je er een echte Baskische pintxo van!

Bron

www.tapasbonitas.nl

Serveertip

Deze tapas met Iberico ham kunnen best een uurtje of wat op een koele plaats bewaard worden, maar het beste is natuurlijk om ze meteen te serveren!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten