Zomerse pastataart

  • Italiaans,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-06-2013
  • Zomerse pastataart

    Zomerse pastataart

    Zomerse pastataart

Ik heb `t gemaakt, was echt lekker maar dan wel met 1 heel kruiden bouillonblokje, `n scheutje ketjap manis en wat gember-, paprika-, kurkuma-, kerrie-, en knoflookpoeder erbij. Je kunt het qua hoeveelheid of smaak natuurlijk ook zelf aanpassen als je wilt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Pastataart

300 g fusilli (spiraal pasta)
1 (rode) ui
6 teentjes knoflook
`n stukje gember
`n vers rood pepertje
250 g kastanjechampignons
250 g cherrytomaatjes
1 el tomatenpuree
1 el groene pesto
5 eieren
150 ml kookroom (of `t hele flesje)
120 g roomkaasbolletjes met kruiden
75 g geraspte kaas
olijfolie om in te bakken



Appetizer (bijlage)

8 zwarte olijven
4 takjes basilicum
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal
satéprikkers

Voorbereiding

Kook de pasta volgens voorschrift op verpakking. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de gember en snij fijn samen met `t pepertje. Snij de champignons in vieren of schijfjes. Meng de eieren onder de kookroom, breng op smaak met wat gedroogde kruiden (dill, peterselie,basilicum).

Bereidingswijze

Pastataart

Verwarm de oven voor op 200° C. Verhit de olie in een wok en fruit hierin de knoflook, ui, gember en pepertje met eventuele andere kruiden/specerijen. Doe er dan de champignons bij en laat dit zo`n 5 min. meebakken. Voeg dan de tomatenpuree erbij en laat dit zo`n 2 min. mee pruttelen. Breng op smaak met wat gedroogde kruiden /specerijen en eventueel vers gemalen peper. Roer dan de pasta en pesto onder de groente. Verdeel de pasta met groente over een met olie ingevette ovenschaal. Schenk `t ei/roommengsel eroverheen. Bewaar 8 roomkaasbolletjes met kruiden voor de appetizer. Verdeel de rest van de bolletjes over de pasta taart. Strooi de geraspte kaas erover en zet dan, in `t midden van de voorverwarmde oven, voor zo`n 20 min.


Apetizers

Rijg `n blaadje basilicum, `n cherry tomaatje, zwarte olijf en roomkaasbolletje aan `n satéprikker. Reken op 2 prikkers per persoon. Leg op ieder bord `n stuk pastataart. Serveer de apetizers erbij. Smakelijk eten!!!

Bron

24 kitchen/van mij

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten