Sichuan Chili Olie
- Chinees, Saus/dressing
- 0-10 min.
- Geplaatst op 26-06-2013
Deze typische combinatie van chilipeper met sichuanpeper en olie noem ik "Sichuan in een flesje". Veel recepten uit de Sichuan keuken beginnen met olie en gedroogde chilipeper, maar die stap kun je overslaan als je dit flesje in de koelkast hebt staan.
Ingrediënten
6 el sichuanpeper8 el chili flakes
1 tl zout
1 el sesamolie of sesamzaad
360 ml arachide olie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 3746,40 kcal |
Koolhydraten | 39,57 g |
Eiwitten | 16,17 g |
Vetten | 385,37 g |
Bereidingswijze
Doe alles behalve de olie in een hittebestendige schaal.
Verwarm de olie tot tussen de 107°C en 125°C.
Giet de warme olie over de ingrediënten.
Gebruik een thermometer om de olie te tempen, bij die temperatuur bruist de olie niet als je `m over de chilivlokken giet (of als je er een stukje brood in gooit), maar pas evengoed op met deze hete olie. De olie kan beter iets te heet zijn dan te koud, bij te koude olie worden de smaken niet opgenomen, bij te hete olie kunnen de ingrediënten verbranden.
Laat een dag staan om goed op smaak te komen.
Zeven is niet perse nodig, maar staat wel mooier en eet ook prettiger.
Liefst bewaren in de koelkast, niet langer dan een paar weken tot maanden. Daarna krijgt ie een ranzig smaakje.
Bron
Aziatische site
Laatste reacties
Zowel de tekst als de foto zijn letterlijk gejat van de site Aziatische-ingredienten.nl en dat mag niet. Ook niet met bronvermelding. Dit is strafbaar.
Ik ben helemaal `weg` van dit soort recepten. Dank je wel dat je dit wilde delen. Ik ga het proberen! [br] Maar ook nog even deze vraag! Je schreef bij de ingrediënten; "1 el sesamolie OF sesamzaad". Eh? Sesamolie is geweldig sterk en de smaak van 1 el sesamzaadjes zal beslist minder zijn toch? Of vergis ik mij? Ik hoor het graag van je. [br] Groetjes, Louise