Speculaastaart met peer

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 26-06-2013
  • Speculaastaart met peer

    Speculaastaart met peer

    Speculaastaart met peer

Met deze taart zet je iets verrassends op tafel.

Voedingswaarde per persoon: 300 kCal

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden












Lage taartvorm met een doorsnee van 26 cm; mixer; kom


Bereidingswijze




    Verwarm de oven voor op 160 °C. Halveer de peren, schil ze en verwijder de klokhuizen. Wrijf de peren in met citroensap.
    Klop in een kom de boter met de amandelspijs met de handmixer tot een romige massa.
    Klop eerst een voor een de eieren erdoor en voeg dan al kloppend de bloem, de speculaaskruiden, een mespunt zout en de jam toe. Klop alles tot een mooi beslag.
    Schep het beslag in de ingevette vorm en leg de peren er in een cirkel in, met de bolle kant naar boven en de smalle kant naar het midden.
    Zet de vorm op het rooster in het midden van de oven en bak de taart in ca. 50 minuten goudbruin en gaar.
    Laat de taart in de vorm helemaal afkoelen, ongeveer 1 uur.


Bron

Bron: Allerhande 12 – 2008

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten