Salade caprese met kerstomaten en sumak
- Fusion, Salade
- 10-20 min.
Door het gebruik van de sumak wordt deze salade heel speciaal. Wij vonden het echt super lekker. De salade was in een mum van tijd opgegeten.
Sumak zijn rode zure besjes die vooral populair zijn in het Midden-Oosten en de landen rond de Middellandse Zee. Het geeft een citroenachtige smaak aan je gerechten. (van internet)
Op internet vind je verschillende schrijfwijzen voor sumak of sumac. Wikepedia gebruikt sumak met een k. Dus heb ik dat maar overgenomen.
Ingrediënten 4 recipe.people
450 gram bocconcini= kleine mozzarella500 gram kerstomaten
4 eetlepels in reepjes gescheurde basilisum
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel vloeibare honing
1 afgestreken theelepel sumak (te koop in Turkse of Marokkaanse winkels)
vers gemalen peper
1 snufje zout
1 theelepel vloeibare honing
Benodigdheden
mooie schaalVoorbereiding
Was de kerstomaten en snij ze doormidden.
Snij de boncini doormidden.
Meng de olijfolie met de honing en de sumak.
Bereidingswijze
Meng de bocconcini met de gesneden cherrytomaten, basilicum, olijfolie en sumak in een saladekom. Maak de salade op smaak met peper en zout.
Bron
aangepast recept van "Honingtomaten"
Serveertip
Lekker bij de bbq.